Kommer igång med löpningen?

Fick i hemläxa av min sjukgymnast att testa att öka min löpning samt mina rehabövningar en aning nu 3 veckor fram till nästa besök. Så lagom till att vårsolen smyger sig fram ska jag öka min löpning successivt från 2.5km som jag sprang i tisdags till 5-6km på dessa 3 veckor. Jag har under 3 veckors tid nu fått stötvågsbehandling på min skada, så detta blir nästa steg.

Först blev jag bara oerhört lycklig av att jag skulle få springa upp till 6km innan jag insåg att så långt har jag inte sprungit på mer än ett år och att min skada är ju fortfarande där. Minsta känning under löpning eller om smärtan blir värre och håller i sig efteråt så är det bara att bromsa igen. Så efter att gett det en och annan tanke blev jag mer rädd för att öka på både löpning och mina rehabövningar.

Men jag får ta det ett steg i taget. Idag har jag testat att springa 3km långsamt tillsammans med Niklas längstmed Stångån i vårsolen! Kändes helt OK undertiden och håller tummarna att det går utan att skadan blir värre nu i efterhand också!

Jag ska även till en ortoped på tisdag, äntligen, som ska bedöma om jag får en MR eller inte. Antar att det är ganska lång väntan där med om beslutet blir att det behövs så lika bra att testa sjukgymnastens teori här med att vänja kroppen och musklerna vid löpning igen och se om det blir bättre eller värre.

Styrkekram från Sofia

2 Replies to “Kommer igång med löpningen?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s