Vad jag drömmer om (träningsmässigt)…

Som ni läsare förstår utefter hur bloggen är utformad så är mitt största träningsmål & dröm att klara av en ironman, “smärtfri” och glad.

Eftersom den drömmen just nu känns mer som en dröm än ett mål. Dels pga min skada vid sittbensknölen och att jag är nybörjare både på landsvägscykling och frisim. Så har jag några mindre träningmål som närmar sig!

Dessa mindre mål håller min motivation uppe och glöden finns där även fast min dröm är så långt i framtiden.

Mitt första delmål är att klara av halvvättern. I detta ingår då att få tillräckligt med cykeltid ute för att kroppen ska slitas så lite som möjligt under loppet. Jag behöver få in så mycket mil jag kan på sadeln. Detta är en utmaning för mig då jag inte alls är så cykelvan, har aldrig cyklat själv och tycker fortfarande det är ett litet “projekt” att komma ut på cykeln. MEN jag tycker det är härligt när jag väl är ute och det absolut bästa är gemenskapen och landskapen jag får se!

Mitt nästa delmål är sedan att klara av ett sprint triathlon tillsammans med Sandra. En kort distans för att få testa på de tre grenarna i följd på ett lopp. Det är Sturefors triathlon 1 juli!

Nästa delmål är vansbrosimningen! Den 7 juli ska jag och Sandra ta oss an detta roliga event. Mitt mål här är att ha kunnat lära mig frisim såpass bra att jag klarar att crawla i stort sett hela vansbrosimningen.

Sedan när det kommer till löpningen och mina triathlondrömmar i helhet så är mitt absolut viktigaste mål/dröm att bli skadefri och hel! Att lägga tid till rehab och springa smart med en kropp som jag hoppas ska svara rätt! Jag ökar just nu distansen väldigt långsamt och försöker hålla mitt mål i sikte.

Och faktiskt utöver min triathlonsatsning så har jag några, som jag då kallar sociala och mer roliga mål, att komma igång med tennisen igen och även testa på Paddel! Vilket jag hoppas jag ska kunna köra tillsammans med min sambo Niklas som också är sugen på att börja med det. Vore riktigt kul! Men detta hänger mycket ihop med mitt mål om att bli skadefri, då det är första förutsättningen till att kunna testa detta.

Vad har du för mål eller drömmar med din träning? Alltid intressant att höra andras!

Vänstra bilden är från ett kort “kom-igång pass på cykeln ute förra veckan med underbara Marie & Anders som försökte visa och lära mig en hel del.

Högra bilden visar min glädje i att kunna springa smått igen, även om det är 3 km på löpband! Bästa springkläderna kommer från mpwrsportswear och under april månad får du 10% på hela köpet med koden “sofia10”. Passa på!

Styrkekramar från Sofia

2 Replies to “Vad jag drömmer om (träningsmässigt)…”

    1. Ja absolut det är ingen dålig idé förutom att jag just har en löparskada så löpningen fungerar tyvärr inte 😦

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s