Provlöpning inför Stockholm Marathon

I söndags var jag med på en provlöpning inför Stockholm Mararhon. Vi sprang ca 29 km av banan och jag fick en känsla av vad som väntar om drygt en månad 🏃‍♀️ Jag och min syster ska springa Stockholm Marathon tillsammans. Jag bor i Linköping och Erika bor i Stockholm så tyvärr har det inte blivit så många träningspass ihop så det var extra roligt att springa denna provlöpning tillsammans.
Det är en ny bana i år på Stockholm Marathon vilket är spännande. Jag har ingen tidigare erfarenhet av banan men jag har förstått att man sprungit samma bana två varv vilket inte är så roligt. Den berömda Västerbron har varit med två gånger vilket är tufft psykologiskt.
Jag tyckte den nya banan kändes bra! Den skrämmer mig inte allt för mycket 😉
Loppet går mestadels i centrala delarna av Stockholm och jag kan tänka mig att det blir en fin inramning med all publik.
I söndags gick starten från Stockholm Stadion, vi delades in i olika fartgrupper. Vi valde fartgrupp 3:45 vilket betyder sluttid ca 3:45 tim på marathon. Vi valde en lite snabbare startgrupp för vi fick veta att trafikljus mm inte var avstängt så det skulle bli en del stopp längs vägen och då passade vi på att återhämta oss.
Vi sprang först i Vasastan mot Kungsholmen, längs med vattnet på Norr Mälarstrand till Stadshuset.
Sedan gick banan mot Slussen och en sväng på Södermalm och därefter längs med vattnet där Finlandsbåtarna har sina terminaler.
Vi svängde sedan tillbaka mot Södermalm och här var det en del uppförsbackar.
Vi sprang över Västerbron och tillbaka på Norr Mälarstrand till Stadshuset igen.
Förbi Kungsträdgården med sina underbara blommande träd. Sista biten mot målet på Stockholm Stadion gick genom Östermalm och det kommer bli en tuff avslutning med lutande uppförsbacke.
Den del av banan som vi inte sprang på i söndags är en avstickare mot Djurgården.

Både jag och min syster hade en bra känsla igenom hela loppet och vi hade kunnat springa längre ☺️ Så roligt när vi känner att all träning under vintern och våren har gett resultat. Vi fick också en fin upplevelse av Stockholm och jag passade på att njuta av vår vackra huvudstad.
Nu är jag motiverad till de sista veckorna med tuffa löppass för att sedan förhoppningsvis toppa formen inför marathon! 🏃‍♀️🏃‍♀️

Är det någon av er läsare som sprungit Stockholm Marathon? Hur upplevde ni loppet? Ni får gärna dela med er av alla tips ni har från uppladdning med mat och dryck till genomförande av loppet ☺️bild 1 sandra31770516_10156309908963194_741725390136934400_n

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s