Cykel debut – Tåkern Runt 2018

I tisdags på 1 maj blev jag “medlurad” av Anders & Marie att cykla Tåkern runt 68km. Jag cyklade en testrunda med Anders dagen innan för att känna på bättre tempo, lära mig cykelregler och för att komma upp i lite bättre distans.

Det passet blev 57km och med snitt 29.9km/h vilket är betydligt snabbare & längre än vad jag någonsin cyklat innan.

Detta medförde såklart lite trötta ben och lite nervositet inför loppet. Men “vi tar det lugnt” sa Anders…aa visst…🙈

Det hade regnat hela förmiddagen så vägarna var våta och fyllda med maskar (som det visar sig skvätter upp på en när man cyklar haha) men när loppet började så var det uppehåll och det förblev så hela rundan vilket var skönt!

Första milen kändes väldigt härlig, vi cyklade inte allt för snabbt och jag hann tom njuta av omgivningen 😉 men sedan kändes det för mig bara som det gick snabbare och snabbare samtidigt som mina ben blev tröttare och tröttare. Banan är ganska flack, vilket var tur för med min dåliga nybörjarteknik så hamnade jag lite efter i stort sett varje skarp sväng eller minsta lilla backe.

Det var en helt ny upplevelse och endorfinerna hittade fram! Det var så kul att tävla i något igen. Känslan att cykla om den framför men vad som var speciellt med cyklingen var ju helt klart klungkörningen och hur man hjälper (eller utnyttjar) sina lagkamrater och motståndare. Där kommer största skillnaden från löplopp skulle jag säga.

Men som sagt i stort sett efter första milen fick jag börja kämpa för att hänga med. Snälla som Anders och Marie är så saktade de in när de märkte jag hamnade för långt efter. Jag kan erkänna att efter ca halva banan när Marie säger “nu är det den jobbiga halvan kvar” blev jag lite orolig 🙈

Men jag kämpade på och var så oerhört glad och lättad när vi rullade i mål! 67.8km med 32.3km/h som genomsnitt. Trodde jag inte jag skulle klara, tur att jag inte hann tänka på något annat än att försöka hänga med under loppet. Fullt fokus 😂.

Mersmak helt klart då jag saknat detta kämpandet och tuffare träningspass i vanliga fall.

Enormt stort tack till mina (jag kallar dem) coacher som tog hand om mig innan, under och efter loppet. Gjorde att det hela blev en väldigt härlig och trevlig upplevelse!

Nu är jag sugen på att cykla mer så jag kan bli bättre och lära mig mer!

 

Kram från Sofia 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s