Kontraster i arbetsdagen!

Sandra har skrivit en inlägg om just lunchlöpning förut och detta snuddar lite på samma tema. Jag började fundera idag efter dagens lunchrunda.

Det blev en 7 km löptur med en kollega i den härliga solen på lunchrasten. Det ligger ett ca 2km trailspår ganska nära Sectra där jag jobbar, så vi sprang dit, ett varv och tillbaka. Inte speciellt backigt heller vilket är perfekt för min skada. Perfekt att kombinera rörelse, frisk luft, umgänge och till och med lite jobbprat på samma gång!

Men till min reflektion. Jag känner mig alltid mycket mycket piggare under eftermiddagen då jag har kommit ut på en lunchrunda. Jag tror att många fler behöver ta vara på sina fikaraster men framförallt lunchraster i dagens samhälle. Jag, som många andra tar ofta minimal tid till lunchen för att få mer jobb gjort, vilket jag tror i längden blir kontraproduktivt! Vi behöver våra pauser för att kunna prestera och fokusera bra.

Har du som mig, ett stillasittande/stillastående jobb inomhus, så bör du under pauserna söka kontraster. Alltså gå ut och rör på dig. Både för kropp och hjärna!

Jag hade en exemplarisk lunchrast idag, jag tog mig tid till en hel timme vilket många “borde” göra. Började med ca 30 min löpning med Rune, 10 min dusch och 15-20 min till att äta min lunch. Redo att ta mig an eftermiddagen!

Finns det inget duschrum på din arbetsplats så är en promenad minst lika bra! Nyckeltalen här är frisk luft och rörelse! Samt att ta din att koppla bort jobbet en aning även mitt på dagen för att sedan återgå till fullt fokus resten av arbetsdagen!

IMG_20180523_134901_797.jpg

Hur ser era lunchraster ut? Brukar ni försöka röra på er? 

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s