110km landsvägscykling!

Igår körde jag mitt första cykelpass som jag ändå tycker får räknas som långpass! Hade bestämt tid med diverse personer men som av olika (förståeliga) anledningar hoppade av i sista stund.

Då stod jag där i valet och kvalet om jag skulle försöka genomföra långpasset 100km som var tänkt själv eller cykla en kortare tur. Den ändå rundan jag lärt mig (och är kass på att kolla på en karta och sedan komma ihåg hur jag ska cykla) är 4 mil så jag tänkte att jag kan iaf ta den två varv!

Sagt och gjort gav jag mig ut som planerat runt 08.30 och första varvet var underbart. Inte för varmt, njöt av naturen, vindstilla och lite trafik. Men varv två började redan vattnet ta slut  (har bara en hållare), det blev tröttare ben, solen låg på mer, började bli blåsigt och mer trafik. Kämpade mig igenom.

När jag närmar mig stan slår envisheten till. Utan vatten, riktigt torr i munnen och lite smått uttråkad bestämde jag mig ändå för att få ihop 10 mil. Nu hade jag ju ändå kommit så långt! Cyklade en extra runda runt Kolbyttemon och fick tillslut ihop 11 mil!

Riktigt stolt att jag bestämde mig för det och kroppen kändes oväntat bra. Bara lite ont i rumpan men det hade jag räknat med. Det enda jobbiga var bristen på vatten. En vattenhållare till ska på innan Halvvättern nästa helg!

Nu känner jag mig mer avslappnad och redo för de 150km som ska genomföras nästa söndag. Jag har starttid 09.26, ska du köra? 

Kram från Sofia 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s