Sommarträning

Vilket sommarväder vi har! Måste vara varmaste/finaste sommaren så länge jag levt i alla fall. Detta bidrar helt klart till hur fantastiskt jag tycker triathlon är. Att få simträna ute i en svalkande 50m pool under blå himmel, åka till en badplats och simma lite öppet vatten, ge sig ut på en cykeltur i solen och se fina landskap eller att ge sig ut på en härlig löprunda!

Löpningen föredrar jag dock tidigt på morgonen innan solen och värmen smäller på ordentligt. Simningen funkar när som och cyklingen föredrar jag med start på förmiddagen och lagom hemkommen till piken av värmen under dagen. Uteträning när den är som bäst!

Hur lägger ni upp er träning varma dagar som dessa? Anpassar ni på något sätt?

Jag ser också möjligheterna nu med sommarledighet att kunna köra lite längre pass och planera många dagar utifrån träningen istället för utifrån jobbet. Dock har jag inte semester ännu utan jobbar en vecka till men har redan påbörjat den tanken nu under helgen som varit fantastiskt. Och vad jag gillar ALLRA MEST, att kombinera träning och gemenskap med fina vänner (i fint väder).

Så igår blev det en cykeltur på 110km med Micael, en riktigt fin tur till Tjellmo och tillbaka via Borensberg. På eftermiddagen blev det strandhäng med Hanna och fick då in 1600m simning vid Stureforsbadet. En helt perfekt sommardag enligt mig!

Också kommit på att jag har en helg tävlingsfritt nu och sedan är det tävling 3 helger i rad! Så ska träna på riktigt bra nu denna veckan och sedan i alla fall ta det lite lugnare med löpningen eftersom det är den som sliter mest för mig. Jag planerar att köra Gammalkil Sprint triathlon 28 juli, Björsäter Sprint triathlon 4 augusti och Västervik Olympisk triathlon 11 augusti. Så spännande!

Någon av er läsare som ska göra något av dessa lopp? 🙂 

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s