Gammalkil triathlon sprint – race report

Mamma och pappa kom på fikabesök (hade bakat mammas favorit rawfood chokladtårta) så vi laddade upp med det innan vi åkte mot Gammalkil. Var tidigt på plats med mamma & pappa som var skjuts (stort tack för det!) för att göra iordning mina grejer. Kändes som det var nödvändigt då start och mål var på två helt olika platser (3km mellan).

Mötte upp Carl-Adam på plats som jag också visste skulle köra loppet. Efter vi fixat nummerlapparna så cyklade vi till startområdet vid Lillsjöbadet. Gjorde iorning våra växlingsområden där och kände lite på vattnet.

Det va mycket om och men om jag skulle ha våtdräkten eller ej. Det är ju varmt i vattnet OCH jag behöver träna utan då Västervik triathlon i augusti lutar åt att bli våtdräktsförbud, men jag känner mig så mycket säkrare (och snabbare) med våtdräkten. Övertalade både Carl-Adam och Eva som jag kände där att ha våtdräkt så jag inte var ensam. Så då blev beslutet att köra med våtdräkten, behöver ju ändå träna på den växlingen också! Hade även min nya trisuit från Zone3, mycket nöjd!

Hoppade i vattnet när det va 5 min kvar till genomgång för att känna lite. Då simmar det förbi 2-3 minkar i vattnet! Lite småläskigt men de försvann när det blev så mycket folk i vattnet sedan. Flytet kändes bra och gick upp för att vänta på start. Pistolskott var signalen för start och det var en bra bit vi fick springa i det grunda vattnet innan folk började simma. Lite kaos i början men blev ganska utspritt snabbt. Det var två olika bojar man fick välja vilken man skulle runda, jag valde den högra. Rundade den och  tillbaka mot stranden. Tyckte ändå simningen kändes bra (förutom starten som var väldigt trång och en bit att löpa tungt i vattnet påväg upp också).

Växlingen gick helt ok. Men kan fortfarande förbättras här helt klart! Tog cykeln och sprang på en grusväg upp tills jag kunde hoppa på. Första runt 400m på cykeln var även det grusväg.

Ganska flack cykelbana och cyklade nära 2-3 samma personer hela tiden. Snittade  35.2km/h på 17km vilket är bra för att vara jag! Kände mig aningen trött i benen stundtals men det är så det ska vara! Tänkte hela tiden att 4km löpning efter är så kort så jag kan trycka på på cykeln!

In till nästa växling som för mig tar alldeles för lång tid då jag knyter mina springskor “som vanligt”. Ska träna med elastiska skosnören till nästa gång tror jag. Springer iväg och pang så ser jag en brant backe direkt och tänker “attans detta är inte bra då jag vet jag får denna backen två gånger eftersom det är en 2 varvs bana”. Men mer backar skulle det bli så bara att bita ihop och hoppas att min höftskada inte tar för stor skada. Vissa sträckor var också i sand så det var segt att springa, men det värsta av allt var labyrinten mellan stolpar fram och tillbaka på en fotbollsplan man skulle springa. Sicksack med tvära vändningar är inte min grej, tappade fart här vid varje vändning och det var ett bra antal! Detta var gjorde att upplevelsen försämrades betydligt tycker jag, borde finnas ett bättre sätt att lägga löpbanan. Alla backar och tvära vändningar gjorde att jag inte riktigt fick flyt i löpningen. Har ju undvikit backar så mycket jag kan pga min höftskada, så inte bara att jag var rädd att det skulle göra ont så var jag väldigt klen och tappade hållningen i backarna. Något att träna på när jag är helt hel sen!

Kände mig långsam och seg på löpningen trots att benen kändes ganska pigga och såg att det var en tjej inte långt framför mig mot slutet. Men det var svårt att se långt framför sig utan man fick gissa lite när man mötte någon då man sprang fram och tillbaka på var sin sida av snörningar lite då och då. Men jag tänkte att hon kanske körde staffet eller var på varv 1 men så var det inte. Sprang in 6 sekunder efter henne (som jag kände jag kunde tagit om jag förstått hon va etta!) på en andra plats på 57.03. Snittade 4.30 på de 4.3km löpning. Ändå bra prestation med tanke på att det bara var mitt andra triathlon hittills!

Nu är jag taggad på “revanch” och träna på tills Björsäter nästa lördag med samma distans!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s