Träningssemester på hemmaplan

Eftersom jag inte haft några längre resor planerade under mina två veckors semester samt en triathlontävling varje lördag (28/7, 4/8 och 11/8) så har semestern haft fullt fokus träning! Precis som jag gillar det 😊

Vädret har ju varit underbart solig och varmt och kroppen har kännts stark och pigg. Fick en vilodag när jag var i Stockholm och hälsade på Erika men annars så har det varit full rulle med att träna (oftast med vänner), äta och vila.

Jag har försökt planera utefter loppen, speciellt när det kommer till löpningen för att skadan inte ska bli värre. Skadan har kännts bra senaste veckorna så hoppas verkligen det går åt rätt håll som det verkar! Även haft i tanken att jag vill simma mycket, helst varje dag eftersom det är den grenen jag är långsammast i och jag vet att bara vattenvanan kan göra att jag blir något snabbare. Har inte lyckts simma varje dag men nästan! Blandat bassängsimning med öppet vatten och igår testade jag öppet vatten utan våtdräkt för första gången! Det har jag varit orolig för innan och i Västervik lutar det åt att vara så varmt i vattnet att man inte får ha våtdräkt. Nu efter 1300m utan våtdräkt känns det mycket bättre.

Även blivit ganska mycket cykling de senaste veckorna. Så härligt med alla människor jag lär känna i denna sporten (tre sporterna) och under cyklingen hinner man prata och lära känna varandra bättre. På loppet i lördags hade jag bra fart på benen och snittade över 35km/h på de 18km vilket var kul! Dagen efter körde jag Carl-Adam och Micael ett långpass (för mig är detta de längsta passen jag gör) på 100km i regnskurar och solsken. Trots vädret en riktigt härlig cykeltur och kändes bra att ha genomfört den efteråt!

Nu är det fokus på nästa lilla lopp i Björsäter (sprint) på lördag och sedan Västervik (Olympisk) lördagen efter. Ska bli riktigt spännande och se hur det är att köra en olympisk distans och hur kroppen svarar då!

Åt lite lera under löppasset igår morse. Aldrig hänt förut, men snubblade på en rot och föll pladask. Så tur att det inte var någon sten där jag slog i huvudet! Skrapade upp vänster axel och höft. Så nu har jag lärt mig att lyfta fötterna och att ta emot mig med händerna istället om jag skulle ramla! Fick även in ett skönt cykelpass med min härliga granne Katarina (på bilden ovan) som är tillbaka i stan.

Någon som läser detta som genomfört en olympisk distans? Hur lägger ni upp träningen dagarna innan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s