Triathloncoach!

Jag har gått omkring de senaste månaderna och funderat på vad jag ska ha för mål med min nyförälskelse till triathlon, vilka tävlingar jag vill köra kommande året men framförallt om jag ska skaffa en coach eller inte.

Jag har frågat runt mycket om tips på hur andra gjort när de var nya till idrotten men också hur de önskat att de gjort. Även såklart frågat mig omkring för vilka coacher som folk varit nöjda med och kan rekommendera. Jag har varit i kontakt med 7 olika coacher för att höra hur de jobbar och ser på att coacha mig i min situation. Det svåra är att de flesta låter riktigt bra och andra varit nöjda med dem. En sak som är synd är tyvärr att det inte finns någon i närheten av Linköping. Jag skulle gärna vilja ha en som jag kan träffa oftare för att framförallt hjälpa mig med min simteknik men även köra andra pass tillsammans, utan alla jag pratat med är i stort sett 100% online.

Så det var det som fick avgöra mitt beslut faktiskt. Jag har nu valt en coach i Skövde (där mina föräldrar bor i närheten) som gått med på att inkludera två träffar per termin där jag får hjälp med bl.a. min simteknik. Det kändes riktigt bra när vi pratade om mina mål, mitt upplägg osv i förra veckan så nu är jag taggad på att starta!

Lite läskigt att lägga över mitt träningsschema i händerna på någon annan, men jag vet att han är väl kunnig och jag gör detta för att kunna bli så bra som möjligt med mina förutsättningar och att undvika skador! Ska bli riktigt spännande att testa! Jag har en vecka till nu innan jag får mitt första träningsschema av coachen och ska även dit redan helgen efter för att göra olika fystester och en timmes simteknik!

Jag är också nu anmäld till min första halv Ironman! Mitt A-mål, Jönköping den 7 juli 2019! Blev enormt taggad och nervös på samma gång när jag anmälde mig! Men nu är det fullt fokus framåt! Så kul att se vart detta kan leda!

DSC_0837

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s