Vill du att något ska bli roligt? Gör det oftare!

Tror jag hörde detta i någon podd jag lyssnat på för länge sedan men tog inte riktigt in vad de sa utan tyckte det mest lät konstigt (eller egentligen säkert jobbigt och ville inte ta in det). Jag tror nu faktiskt att det går att applicera på det allra mesta.

I podden jag lyssnade på hade de ett exempel på någon som inte gillade sitt arbete. Att då börja försöka göra sitt allra bästa och lägga lite mer tid och energi än alla andra för att bli bättre skulle göra att det blev roligare. Vilket också för denna personen i exemplet absolut fungerade. Som grädde på moset när personen var toppen på sitt jobb kom erbjudanden om andra jobb (vilket var det personen ville från början) men ville nu inte byta alls för hade vänt åsikt helt! Valmöjligheter är ju alltid smickrande ändå!

Jag kom att tänka på detta idag. Jag har genomfört min första sommar med att testa på triathlontävlingar vilket jag blivit helt förälskad i. MEN simningen har varit så tråkig och jobbig för att jag är mycket långsammare där i jämförelse med min cykel och löpform. Jag bestämde därför efter sista tävlingen i augusti att jag skulle ha fokus på simning i höst/vinter.

Jag började förra veckan med att ta det målet på allvar och simmade 5 pass (!). Under förra vintern och våren simmade jag 2-3 pass i veckan, oftast 2. Så detta var en ökning och jag kände hur jobbigt det kändes på måndagen när jag visste jag skulle ta mig upp till simhallen måndag, tisdag, onsdag, fredag morgon och även lördag eftermiddag.

Men tillbaka till inledningen av detta inlägg, måndagen och tisdagen kändes ganska tuffa. Onsdagen fick jag sällskap av Emma vilket gjorde passet roligare och simningen kändes lite enklare. Torsdagen var jag faktiskt riktigt sugen på att simma men hade då en heldag i Stockholm med jobbet så enda dagen utan simning den jobbveckan. Längtade till fredagen som skulle vara ett teknikpass på morgonen. Fredagens pass kändes bra och var taggad för lördagens simning redan fredag kväll.

Denna veckan har jag nu simmat tisdag, onsdag och torsdag morgon och ska på mitt fjärde pass imorgon fredag och jag längtar! Jag tycker det är kul! Jag har stor variation i passen. Ungefär hälften av passen kör jag med Emma, antingen ett pass av min (nya) coach eller så har Emma med sig något, sedan blir det ett teknikpass med Jennifer (en fd. simmare som är snäll och ska hjälpa mig med lite tekniktips på fredagsmornar när det passar) och sedan blir det 1-2 pass själv med min coachs passupplägg. Jag vet inte om jag blir bättre/snabbare men vattenvanan gör helt klart att det känns aningen bättre.

Så jag tror verkligen att det stämmer. Ju mer jag simmar desto roligare blir det! 

Testa detta på något du tycker är tråkigt! Återkoppla sedan gärna om du håller med? 

42270108_2085819918097103_7246039531240030208_nSlänger in en random bild från dagens promenad med min fina vän Hanna. In och läs hennes blogg vet jag. En blogg om hennes vardag med mycket träning av pilates och löpning! http://hannafialotta.blogg.se/ 

Kram från Sofia

2 Replies to “Vill du att något ska bli roligt? Gör det oftare!”

 1. Jag tror också att det stämmer. Jag har ju avskytt att springa tidigare i livet men nu kan jag inte vara utan min löpning. Gör det tråkiga roligt liksom. Undrar om det funkar på till exempel städning….. 😛

  Tänkte inte på det tidigare men våra outfits matchar ju rätt bra. Tack återigen för sällskapet och promenaden. ❤

  Like

  1. Haha ja vi kanske ska försöka börja städa varje eller varannan dag för att se om det blir roligare 😉 borde ju iaf bli enklare för det inte är lika smutsigt 🙂

   Ja snygga tights har vi!
   Kram

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s