Härlig söndag!

Vaknade efter hela 9h sömn! Är så avslappnad här och finns liksom egentligen inte så mycket jag kan göra. För er som inte vet när jag åker till Skövde för att träna med coachen/30k träningscenter så bor jag självfallet hos mamma och pappa som bor i Skara.

Denna helgen tajmade vi lite dåligt så de är faktiskt på semeste roch jag har huset för mig själv. Så jag kan inte gå runt och fixa och greja som jag gör hemma, förstår inte hur jag sätter på TVn (haha), finns absolut inget att hitta på i Skara, känner ingen i Skara och det är svinkallt ute. Så med det sagt, fullt fokus på träning och återhämtning!

Jag hade en lugn morgon och laddade upp med bananpannkakor, mango, sharon, jordnötssmör och en stor kopp kaffe innan jag tog (lysixt nog) mammas bil in till Skövde arena. Mötte upp Stefhan för en timmes simteknik. Det är guld värt! Känns som jag lär mig mer på 1h simning med honom är på 1 månad malandes hemma själv. Fick med mig en hel del saker jag ska tänka på nu i simningen så hoppas den kan släppa snart så jag får lite fart!

Efter en snabb dusch bytte jag om till cykelkläder, tog bilen 200m till 30k träningscenter där det var dags för cykelintervaller med träningsgruppen. Riktigt kul att kunna köra i grupp där jag inte är instruktör för en gångs skull så jag kunde pressa mig själv. Vi var 4 stycken som körde, på var sin wattbike och med Zwift. Stefhan som coach och med passupplägget:

Uppvärmning

5 min på tröskel

5 x 40/20

10 min på tröskel

10 x 40/20

15 min på tröskel

nedvarv

Det sög riktigt i benen på mig och hade svårt att hålla den watt jag skulle. Ett tecken på att jag behöver jobba med lite benstyrka och tyngre cykelpass då mina ben “dör” innan pulsen. Men jag är ändå nöjd med passet och taggad på att bli bättre!

Imorgonbitti tar jag tåget tillbaka till Linköping, blir en lite lugnare träningsdag, ska bl.a. testa att springa 10 min på bandet igen. Har dock känt min muskelbristning lite de senaste dagarna så gäller att trappa upp lugnt och försiktigt.

Tränar du som läser och är triathlet mycket i grupp eller mest ensam? Variationen tycker jag är bäst, några pass i grupp och resten på egen hand. Hade varit riktigt bra om det fanns ett 30k träningscenter och tävlingsgrupp i Linköping! Någon som vill starta upp något liknande? 😛

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s