Favoritövningar simning

Visste inte om jag skulle kalla inlägget för favoritövningar eller hatövningar för det är något slags hate-love relationship mellan mig och vissa simövningar. Valde dock favoritövningar för känns som det klingar lite bättre, bäst att vara positiv 😉

Idag hade jag ingen simning på schemat men var ändå sugen, av någon konstig anledning för att det inte flytit på så bra de sista passen så ville ha revanch. Jag bestämde mig därför att fokusera helt på teknik och övningar jag har svårt med och ofta hoppas över för de blir “för svårt” för mig att genomföra massa längder av t.ex. ryggsim eller skovel när jag inte ens klarar av en längd i dagsläget.

Detta var ett bra beslut, för jag gick dit utan någon som helst press att jag “behövde” genomföra övningarna men hade listat upp dom så fint på ett paper. Råkade typiskt nog ta ett paper där jag hade skrivit annat på baksidan så när pappret blev blött kunde jag knappt läsa längre haha men man lär sig av sina misstag!

Tanken var att jag skulle testa lite av varje för att de om jag klarade av det och träna lite lagom på olika övningar. Ett exempel är benspark med platta. På ett pass kan jag få t.ex. 100m benspark i sträck, vilket jag är alldeles för otålig för eftersom det tar SÅ LÅNG TID för mig att komma fram till andra sidan av 25m poolen (då ersätter jag det ofta med vanligt frisim). Därför idag så körde jag 25m benspark varvat med 25m skovel (vilket också är en liknande övning som jag får panik över för jag är så långsam och vet inte hur jag ska andas utan att få panik) och körde detta två varv. Så det blev totalt 50m benspark och 50m skovel, inte alls mycket men betydligt mer än inget eller hur?

Passet blev tillslut totalt 3000m och hade en kollega i banan bredvid som var så snäll och filmade mig lite efteråt.

Såhär såg mitt egendesignade teknikpass ut:

400m insim
4x50m 25m släpande fingrar -25m SS
4x50m 25m catch up – 25m SS
4 x25 stegringslopp
4x50m tänk på grepp och använd latsen
2x25m ben med platta (varva med skovel nedan)
2x25m skovel
5 x100m A1 tänk på tekniken
2x25m enarm
10x25m 12.5msprint – 12.5m lätt
4x50m fenor A1
5x100m A1 tänk på tekniken
4x25m band start 40
200m avbad

För att återgå till rubriken, favoritövningar. Många av dessa övningarna gillar jag som sagt i lagom mängd för det känns verkligen som jag tränar på något jämfört med att bara simma frisim längd efter längd. Mina främsta favoriter är nog: Catch-up, simma med band runt fötterna, enarm (när jag lyckas få till det).

Simglasögon, badmössa & baddräkt från Speedo & Freker sports! Missa inte 15% på hela sortimentet med koden “SofiaH” på Freker.se!

Har du några favorit teknikövningar i simningen? Tar gärna emot fler svåra (lagom svåra) övningar att ge mig på hehe

Kram från Sofia

4 Replies to “Favoritövningar simning”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s