Tempo Trainer PRO

Gott nytt år! Vill inleda nya året med ett litet simtips.

Fick en ny liten simleksak att använda för att förbättra min simning av Freker.se (Där ni förövrigt har 10% rabatt på hela köpet med koden “SofiaH”). Jag fick nämligen en Tempo trainer som jag nu testat några gånger och det är ritkigt kul.

Det är alltså som en liten tidtagare man sätter under badmössan (det stör inte alls och den sitter fast bra). Så man hör pipen tydligt. HÄR kan ni läsa mer om den.

Det finns 3 olika funktioner på den och jag har använt mig av två av dem. Den första jag testade var att jag ställde in den för ett pip vid varje armtag. Det hjälper alltså att få in rätt jämna rythm mellan höger och vänster arm. Hjälper också till om man vill anpassa sig efter ett visst antal armtag per längt tex. Kul att leka med genom att ställa in pipen snabbare och testa om man hänger med och om man faktiskt blir snabbare eller inte.

Den andra funktionen jag använd mig av är pip vid varje gång jag bör vända varje 25m. För er som gjort Beep-testet kan tänka er in hur det fungerar. Jättebra verktyg, speciellt om man vill simma en lite längre sträcka på en specifik tid. Då ställer man in tempo trainern på de sekunderna man vill simma 25m på. Piper det innan man vänder behöver man helt enkelt simma fortare nästa längd för att nå målet. Kul hjälpmedel!

TempoLite info från hemsidan:

K5060 Finis Tempo Trainer Pro. Din personliga tränare, generation 2. Med Tempo Trainer Pro finner simmare och andra sin egen fart & rytm under träningen. Du kan ställa in “bip” ljudet för olika fart, olika moment på 3 olika sätt. Inom ramen från delar av en sekund upp till 10 minuter. För crawlsimmaren t.ex. vid isättning av höger arm eller per 25:a. Tempotrainern är liten, vattentät och flyter om du skulle tappa den i vattnet. Batteridriven, och du byter lätt batteri när så behövs.

Placeras lätt under badmössan eller på glasögonbandet eller vid klädesplagg.. Det här är ett träningsredskap för simmare, cyklister, löpare, roddare, kanotister, golfspelare, kort sagt för alla som vill hålla tempo/ fart och nå uppsatt mål. Tempo Trainer skall för simmare och andra placeras så, att den helst ligger an mot skallbenet, vilket för ljudet vidare till hörselgången. Ett otroligt bra hjälpmedel.

Jag testade tempo trainer bl.a. igår på årets sista simpass och fick mitt bästa simpass på hela året skulle jag säga. Det var fullt av folk i bassängen (allmänheten fick dela på 2 trånga banor med 6-8 pers per bana), vilket jag ofta har svårt att hantera och känna mig avslappnad i men igår gick det bra! Många som körde klassiska nyårssimmet med 100 x 100m så det var rätt att förstå deras rythm och fart. Jag körde mitt egna simpass som bl.a. innehöll 20 x100m i RP (Race pace) och simmade de på 1.42-1.46 allihop. Mycket nöjd då jag några veckor innan maxat på 100m och simmade då på 1.41. FRAMSTEG! En tanke var iaf att jag kanske skulle försöka mig på 100 x100m nästa nyår!?

Favorit badmössan och mitt nya simglasögonfodral från Amanzi, skaffat hos Freker.se

Har du testat sim-utmaningen 100 x100m någongång?

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s