Vecka 2 i Thailand

Hej igen från Thailand!

Nu närmar sig denna resan mot sitt slut så jag tänkte summera hur vecka 2 har varit träningsmässigt.

Vi tog oss alltså från Thanyapura Health & Sports Hotel till Horizon Karon Beach Resort i lördags och har varit här en vecka nu.

Det har blivit lite mindre träning denna veckan vilket också var väntat eftersom första veckan var på ett träningahotell.

Jag har faktiskt kunnat springa/jogga varje morgon utom en och fått in 4 (korta och lite längre) öppet vatten pass tillsammans med 3 gympass.

Löppassen har varierat från 6km till 15km i lugnt tempo och ett intervallpass med 6 x1000m i Race Pace vilket faktiskt gick bra!20190116_084614.jpg

Simningen har vara varit fokus att bli lite van vid saltvatten, med vågorna och att navigera. Har försökt tänka lite på starter och “avslut” vilket inte riktigt går att öva i en bassäng. Enligt mig är det väldigt stor skillnad på bassäng och öppet vatten. Varje gång jag går i öppet vatten tänker jag “just det, det är detta som är min sport”, och mycket av det jag tänker på i teknikväg i bassäng blir lite annorlunda. Mina öppet vatten pass här har varit lugn simning från ett pass på ca 1000m till det längsta på 3000m, ganska lagom tycker jag. Känslan i öppet vatten tycker jag känns som en evighet, att bara simma på och simma på och metrarna känns väldigt långsamma till skillnad från i bassäng där man har full koll på längderna.

Hur tycker du skillnaden är mellan bassäng och öppet vatten simning?

Styrkepassen jag fått in har varit ett med fokus rygg och två stycken helkropp på ca 45min vardera med hyfsat lätta vikter. Mest för att underhålla kroppen.

Mellan alla träningspass har vi njutit av en stor härlig frukostbuffé varje dag, varit på en lugn utflykt till Coral Island, åkte till ett shoppingcenter en dag och sedan mest tagit det lugnt (i skuggan, för varken jag eller Erika tål riktigt att ligga och sola). Höjdpunkten varje dag har nästan varit eftermiddags iskaffet på vårt stammisställe och de tre middagar vi åt på samma restaurang för vi tyckte den var så mycket bättre än alla andra vi testat.

Ärligt nu så ser jag fram emot vardagen, komma in i rutiner, inte äta mer thaimat och aktivera hjärnan lite mer 😉

Men samtidigt är jag sugen på att planera in nästa resa, vill väldigt gärna till Apollos Aqua Vista i Egypten. Antingen nu i vår eller nästa vinter. Vi får se!

Ha det toppenbra!
Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s