Voltvändning

Börjar med en fråga direkt, vad har ni för tips till mig som vill lära mig voltvändning? Några övningar? Hur lärde du dig?

Att lära mig att voltvända är något jag skjutit framför mig och tänkt att “det är inte så viktigt eftersom man inte voltvänder i öppet vatten”. Däremot har jag hört flera säga att bassängträningen blir betydligt effektivare och man får bättre vattenvana på köpet. Min coach har nämnt det lite snällt flertalet gånger att jag borde lära mig för att få bassängsimningen att bli “enklare” och snabbare.

Så NU har jag bestämt mig för att lära mig. Jag tog onsdagsmorgonen och försökte nöta och hitta tajmingen mot väggen. Det är riktigt svårt och är så mycket som ska stämma överens, koordinationen av min kropp känns inte på topp när jag ska utföra en voltvändning just nu hehe.

De små saker jag fått att tänka på hittills är hakan mot bröstet, benen in mot magen, benen ca 90% mot väggen när jag trycker ifrån, trycka ifrån på rygg och inte vrida mig direkt och att ha armarna längstmed kroppen SAMTIDIGT som jag ska andas ut. Det sistnämnda är mitt störa problem just nu i början, jag har inte riktigt lärt mig hur jag ska andas ut så jag får in klor i hela systemet överallt och blir helt snurrig efteråt.

En annan nackdel är att när jag fått klor i mig så får jag sjukdomskänslor i flera timmar efteråt så ofta känner jag inte att det är värt att träna voltvändningar. Också en anledning till att jag skjutit upp det. Men tänkte nog nu skaffa mig en näsklämma och se om det kanske hjälper. Andra tips mottages?

Charmig bild på mig och Lisa efter kort lunchsim i tisdags!

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s