Skadad hit och dit

Jag vill inte verka för negativ då jag vet att alla har sina egna skavanker, skador och jobbiga situationer att hantera då och då. Men det här med att vara långtidsskadad är tydligen en trend för mig och det jag kan konstantera är att mina senor i kroppen inte är så hållfasta. Trist! Någon som har tips på hur jag kan stärka dessa?

I mars 2017 fick jag en överansträngd sena bakom vänster sittbensknöl, det tog runt 14-15 månader för mig att bli skadefri från det. Jag gick ETT ÅR utan att springa. Nu i oktober fick jag en muskelbristning på höger insida lår, det läkte efter drygt 2 månader och en månad efter det i slutet av januari kom den tillbaka (trodde jag). Då var det tydligen ingen muskelbristning längre utan en ny senskada på insida lår på höger ben.

Nu har det gått 5 veckor utan att det är det minsta bättre, har följt sjukgymnastens råd, gjort stötvågsbehandling men inget har hittills hjälpt det minsta. Har fått tid för en MR den 19 mars för att kunna utesluta skelettskada eller annat.

Tyvärr har jag insett att denna skada kommer att påverka tävlingssäsongen. Jag kommer troligen inte vara tillbaka till att kunna springa i juli, och absolut inte snabbt. Jag försöker att inte tänka på det utan istället ha positivt fokus. Jag gör det jag kan så bra jag kan med tanke att läka skadan så gott det går.

Så just nu kan jag simma och cykla med modifikation. Ej simma snabbt då bensparken gör för ont och ej cykla ståendes eller med för tung växel.

52572745_793651407682152_5150728895388975104_n

Humöret på topp ändå!

Någon av er med erfarenhet av senskador/överansträngning?

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s