När börjar ni cykla landsväg ute?

Det kliar i fingrarna nu när vi går mot ljusare tider och vi får några soliga dagar med vårkänslor med hopp om att våren och värmen är på ingång. Jag vet att många av er cyklat ute under stora delar av vintern på mountainbike eller mer vinterutrustade cyklar men är det någon som redan varit ute och rastat sin racer?

Vad har ni för kriterier för att sticka ut på första utepasset för våren? En viss temperatur, grusfria vägar, vårsol…?

Jag är så rädd för att jag ska få punktering av grus och sand som ligger kvar på vägarna. Å andra sidan brukar det inte sopas bort för än ganska sent i april om jag inte missminner mig. Fast det kanske också beror på hur vädret ser ut framöver. Men jag behöver ju ta ut cykeln innan slutet av april känner jag.

Eftersom jag också har min nya tempocykel vill jag absolut testa den ute så snart det går! Är dock också extra rädd om den så punktering, stenskott eller att slaska ner den för mycket första passet lockar inte.

Enligt väderprognosen så långt fram jag kan se så verkar det inte lovas någon mer snö i alla fall. Så kanske dags att ta bort dubbdäcken på tantcykeln och försöka planera in sin första landsvägsrunda på racern eller tempon? 😀

Capture

Bild från sista utecyklingen för mig i höstas tillsammans med härliga Erica! 

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s