3 knep jag gör + 3 knep jag vill börja göra för en hälsosammare vardag

Bara man slänger det en tanke så finns det rätt mycket små knep man kan ta vara på om man vill förbättra något i sin vardag. Kanske bli mer effektiv, mindre slösaktig, röra på sig mer, vara gladare osv…

Jag tänkte dela med mig av 3 saker som jag aktivt implementerat i min vardag som nu går på rutin och 3 saker jag vet om skulle kunna boosta min vardag som jag ska försöka få till, men en sak i taget!

3 enkla saker jag gör i vardagen för hälsosammare/gladare/effektivare vardag:

  1. Alltid försöka få till en promenad under arbetsdagen, promenaden blir oftast 15-20 min och kan vara på förmiddagsfikat eller vid lunch. Här brukar jag utnyttja tiden och antingen lyssna på en intressant podd eller gå men en kollega och prata. Ibland är även det skönaste att gå ensam och inte lyssna på något alls utan låta tankarna styra. Ett litet avbrott från jobbet som lite meditation.
  2. Förbereder morgondagen kvällen innan. Alltid innan jag “lugnar ner mig” för kvällen har jag planerat morgondagen mentalt med träning, jobbtider, mat osv. Jag packar träningsväskan, lägger fram de kläder jag ska ha på mig och gör klart matlådor jag ska ha med mig. Allt för en enklare och mer effektiv morgon.
  3. Le mer åt folk jag möter. Detta är en ganska ny rutin jag börjat men men tycker att den börjar sitta. Bara genom att le mot personer jag möter, kollegan på jobbet, någon random ute på stan, när jag transportcyklar tex, gör att jag blir lite gladare och ofta ser jag den andra personen le tillbaka vilket troligen innebär att jag fått den andre personen lite gladare också. Double win!

3 enkla saker jag vill börja med/bli bättre på:

  1. Spontanprata mer med folk. Jag är en ganska introvert person och samlar energi och återhämtar mig oftast genom att vara själv. Men jag har insett att jag kan lära mig så mycket av vanligt småprat i vardagen. Folk är så kloka och kommer med spännande funderingar och formuleringar. Det är något jag vill bli bättre på. T.ex. prata med kollegan som fyller på kaffekoppen samtidigt, prata med receptionisten på gymmet några minuter när jag kommer in, ringa vänner för att säga hej osv.
  2. Dricka mer vatten under dagen. Detta kan verka enkelt men jag glömmer bort det. Jag har lyckats få in rutinen att fylla på min glas-vattenflaska varje morgon när jag kommer till jobbet. Men ofta när jag går hem är den fortfarande full eller näst där till. Behöver bli bättre på att påminna mig själv att dricka mer regelbundet.
  3. Få bättre hållning. Detta kan verka skumt att det skulle påverka hur jag mår/blir mer effektiv men det gör det faktiskt. Jag svankar naturligt väldigt mycket och försöker mer och mer tänka på hur jag står och går för att få en mer neutral svank. Till detta ingår också att försöka få bak axlarna och inte vara så framåtlutad. Med bättre hållning känner jag mig piggare, mindre risk för skador och felbelastningar och får mer pondus i hur jag agerar. Så ser du mig så påminn mig gärna om detta.

Har du några små knep att dela med dig av?

Kram från Sofia

2 Replies to “3 knep jag gör + 3 knep jag vill börja göra för en hälsosammare vardag”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s