Träningsläger 30k påskhelgen 2019

Påskhelgen startades på ett ypperligt sätt med en resa till Skövde för några dagars träningsläger med flera som min coach Stefhan coachar och 30k. Kul och inspirerande att få träna tillsammans med en grupp likasinnade och på annan plats än i Linköping.

Såklart också underbart att bli bortskämd med mat, husrum, skjuts osv av mina underbara föräldrar som allt ställer upp och supportrar mig.

Lägret höll egentligen på hela påskhelgen ända tills måndagen men jag valde att vara med onsdag eftermiddag, torsdag och fredag för att sedan åka tillbaka till Linköping lördagsmorgon.

Onsdagseftermiddagen bestod av ett simpass, blev totalt 4000m med teknik och en huvudserie på 6 x 400m. Testade på lite drafting / “att ligga på fötter” här vilket var kul!

Torsdagen började med ett simpass på 4200m i grupp, ovant att “ligga på fötter” med så många som är ganska ojämna i fart och köra intervaller, men en erfarenhet rikare nu iaf. Sedan blev det ett cykelpass på 4h med Anna. Resterande hade löpintervaller på schemat. Anna är inte heller bekant med områdena i Skövde så vi chansade lite om blev att vi körde en väg och vände fram och tillbaka två gånger. Men det gick bra ändå och vilket fantastiskt väder vi fick! 17-18 grader och sol! Passet var väldigt lugnt med inslag av 3 x20 min fartökning. Svårt tycker jag att komma upp i puls utan att benen där eller att vägen/trafiken stör under intervallerna med cykling utomhus. Hur gör ni för att få till intervallerna smidigast? 

Fredagen bestod av långpass på cykeln, även här strålande väder. Start 08 och vi var ett gäng på runt 20 triathleter i olika nivåer som nu skulle cykla 5h tillsammans. Det var ganska mycket upp och ner (bl.a. uppför Kinnekulle) som jag inte riktigt var beredd på och min skada blev värre efter detta. Men bortsett från det så var det kul och här ännu flera erfarenheter rikare. Att cykla med så många i grupp (jag la mig sist i stort sett hela passet för att orka med), att vara ute så länge och på vägar jag inte kände till. Kul!

De andra hade även löpning efter långpasset på cykeln för att känna på “run of the bike” men jag fick såklart avstå.

Nöjd med träningspassen under lägret och nu är jag hemma i Linköping och fortsätter cykla i det fina vädret!

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s