Vägen mot Ironman känns längre och längre

Som min blogg så vackert heter – Min väg mot Ironman! Så kanske ni läsare undrar när den där Ironman är inplanerad? 

Svaret på den frågan är att den inte är inplanerad alls och har aldrig varit men jag har ett mål utan tidsplan. Är det ens ett riktigt mål kanske någon tänker då. Men ja, jag ska genomföra en Ironman, det står jag fast vid. När?

Visst jag skulle jättegärna vilja stå på startlinjen till Kalmar i år och jag var väldigt nära att anmäla mig i höstas när startplatserna släpptes. Nu är jag väldigt glad över att jag “nöjde mig” med Jönköping HIM eftersom jag åter igen blivit skadad av löpningen. Det är det enda som hindrar mig, jag vet att är jag hel och får lite kontinuitet i träningen så skulle jag klara genomförandet av en Ironman. Men min kropp vill inte alltid samarbeta på den fronten. Så därför är detta mål en stor utmaning för mig och jag är så imponerad av alla som kan kalla sig själva för en Ironman!

sittställning tempo april

Jönköping HIM som jag är anmäld till kommer heller inte bli som jag hade tänkt och önskat. Jag ville prestera. Göra en så bra tid för mig som möjligt. Men nu kommer jag få jobba enormt på det mentala med att simma och cykla så bra jag kan för att sedan gå en halvmara (medans alla andra springer förbi) för att komma i mål då jag inte kan springa med min stressfraktur i bäckenet.

Så för att sammanfatta, namnet på min blogg får vara kvar och det stämmer även fast jag inte har ett bestämt datum eller en startplats som väntar på mig. Jag jobbar mot mitt mål att bli en Ironman. Att bli hel och kunna njuta av träning och tävling som jag älskar. Målet är både att genomföra en heldistans och att genomföra + prestera på halvdistans. Även om målet känns som det glider längre ifrån pga skador så försvinner inte målet. Jag kämpar och blickar framåt!

Någon som känner igen sig? 

Kram från Sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s