About me

26 år, bor i Linköping med min sambo Niklas och jobbar heltid som Business Coordinator på Sectra. Jag har tränat mycket hela mitt liv, höll på i många år med både fotboll och tennis. Satsade på tennisen och spelade på University of Oregon i division 1 i USA i 4 år fram tills våren 2015 då jag flyttade hem till Sverige igen. Var som bäst rankad 3a i Sverige i min ålder och nummer 19 i dubbel i USA’s collegeranking.

När jag flyttade hem släppte jag tennisen (efter mycket skador och lite brist på motivation) samtidigt som jag började jobba heltid och fick upp intresset mer och mer för löpning och längre distanser, där jag fann min nya glädje. Har sprungit två halvmaraton med bästa tiden på WHHM (1:30) och ett maraton, Vintermaraton i Stockholm (3:41). Blev tyvärr skadad av löpningen i mars 2017 och har sedan dess inte kunnat springa alls. Förän nu sommaren 2018 då jag kommit igång igen och får balansera och anpassa löpträningen efter hur skadan känns vecka till vecka.

Skadan har fått mig att tänka om och börjat dels cykla landsvägscykel ute, blivit spinninginstruktör på World Class samt börjat lära mig crawla. Därav mitt nya fokus och mål med triathlon. Går hos sjukgymnast för vad vi tror är PHT på en sena vid vänstra sittbensknölen, vilket är en mycket seg skada. Håller hoppet uppe att skadan kommer att försvinna helt och att kunna springa och idrotta utan att jag oroar mig för den. Vilket nog också är en förutsättning för bra löpträning inför kommande mål. Jag vill testa på mer och mer triathlon och har nu nästa mål HIM Jönköping 2019 och hoppas att kunna göra ett bra resultat innan jag tar mig an en hel ironman kanske år 2020 eller 2021!

Jag har varit med om en hel del svackor och skador under min tenniskarriär och lärt mig den hårda vägen vikten av varierad träning, återhämtning och att allt runtomkring i vardagen spelar stor roll till hur kroppen presterar och reagerar.

Strax innan och under tennisgymnasiet satte jag mycket press på mig själv på olika håll, vilket resulterade i ett kontrollbehov och utvecklingen av något s.k. ortorexi. Levde i den mörka värld länge och allt vad det innebar i 2-3 år innan det syntes tydligt på mig och gick ut för mycket över vardagen och mina nära och kära. Fick då träningsförbud och ständiga läkarbesök. Det som gjorde att jag kom ur den värsta perioden och gick upp till normalvikt igen var min passion för tennisen! Min kärlek för träning har varit både fällan och min räddning. Många hjärnspöken kommer fram än idag men det viktiga är då att inte lyssna på dem, vilket jag lärt mig. Vill ni höra mer om min bakgrund kring ortorexi, tillfrisknande, hur jag ser på det idag eller bolla tankar så är det bara att kontakta mig!

Nu är träningsglädje, utmaningar och välmående min drivkraft!

Advertisements